Lys under en skæppe naturlige nøgenhed

lys under en skæppe naturlige nøgenhed

at sætte sit lys under en skæppe altså af beskedenhed at undlade at fremhæve det, man er god til. Her mener Jesus blandt andet, at de skal fortælle andre mennesker, hvad han har lært dem. Udtrykket at tage sit kors op, betyder tage en byrde på sig.

Lys under en skæppe naturlige nøgenhed - Man

Lidt anderledes bliver udtrykket brugt her i Jantelovens hjemland. I det danske sprog i dag, finder vi en række udtryk og vendinger, der kan føres tilbage til talemåder som Jesus brugte i sine lignelser, da han levede på jorden. 10, 30 -35, udtrykket stammer fra en anden af Jesu mest kendte lignelser, nemlig lignelsen om Den Barmhjertige Samaritaner. Heri ligger der også, at man ikke skal spilde ressourcer på folk, der ikke fortjener det. At gå en ekstra mil. Daværende brug : Mark. Er noget man selv må gøre, og som andre ikke kan gøre for. Det er jo paradoksalt og besværligt, at brugen af udtrykket med at sætte sit lys under en skæppe kolliderer med den oprindelige intention fra Jesus. 8, 34 -35, jesus bar sit eget kors til Golgata, men længe før han selv blev korsfæstet brugte han denne vending til disciplene om det, at følge ham. Nuværende brug : (Eks. Grammaticus rådgav for nylig en kunde til på deres hjemmeside at fremhæve det, de var gode til. Man kan blive ramt af misundelse, mistro og foragt, hvis man ikke holder igen med egne fortræffeligheder. Det skal vi ikke nærmere ind. At tage sit kors. Du skal ikke kaste perler for svin).

Lys under en skæppe naturlige nøgenhed - Lys under en

5, 40 -42, her er vi igen i Bjergprædikenen, med en af Jesu meget radikale udsagn om gengældelse. En oversættelse fra hebræisk, hvorfra denne talemåde stammer lyder. At gå en ekstra mil for nogen betyder, at man efter at have hjulpet et andet menneske, gør dem en endnu større tjeneste. 15, 22 -24, jesus brugte denne vending i lignelsen om Den Fortabte Søn. At slagte fedekalven, nuværende brug: (Eks. Derfor skal de ikke sætte deres lys under en skæppe, altså skjule det, men lade det skinne for verden. For ham vil jeg gå en ekstra mil). Faderen tror han har mistet sin søn, og da sønnen vender hjem bliver han så glad, at han slagter den bedste og fedeste af sine køer; fedekalven.

Udgivet i

0 tanker om “Lys under en skæppe naturlige nøgenhed

Efterlad et Svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Obligatoriske felter er markeret *